Báthory Fest

2022
Bathory Fest
23 - 25 septembrie

Ediția a VII-a Báthory Fest va începe vineri, 23 septembrie în Șimleu Silvaniei. Se împlinesc 489 de ani de la nașterea Regelui S. Báthory în castelul din cetatea Șimleu și 30 de ani de la înființarea Fundației Báthory. Se anunță un eveniment marcant, într-o nouă abordare și cu un nou concept. 

2021
Bathory Fest
17-19 Septembrie

Bătălia dusă în curtea cetății a fost una spectaculoasă, unde tunurile creștinilor au răspuns în același ton asalturilor otomane. Pe de altă parte cavaleria a avut un rol decisiv în cele două zile de apărare a cetății.

Dar, toate acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea și coordonarea strategică a căpitanului, care a dovedit și de această dată, curajul și diplomația de care au dat dovadă și înaintași lui!

Goodbye Bathory Fest 2021 – Welcome Bathory Fest 2022!

2020
Bathory Fest
3 - 4 octombrie

 Stimabili cavaleri și mândre domnițe lupta cu inamicul cel mai fioros continuă și în anul Domnului 2020, luna Octombrie, în ziua a III-a și a IV-a din calendar, vă convocăm la ediția a V-a a renumitului festival de reconstituire istorică din cetatea Șimleu Silvaniei. BÁTHORY FEST va începe cu parada costumelor neînfricaților soldați și deschiderea oficială a festivalului care vor avea loc de la orele 12.00 ale amiezii zilei de 3 Octombrie, în interiorul Cetății Báthory.

2019
Bathory Fest
27-29 Septembrie

”Tematica din acest an va fi jocul de șah. Plusul vine din organizarea unui joc de șah demonstrativ în cetatea Báthory, un joc de șah dintre doi maeștri, dcare vor juca pe o tablă de șah de amri dimensiuni.

Festivalul din acest an vine cu o serie de noutăți, în ceea ce privește activitățile, programul, festivalul urmând a avea o tematică, și anume jocul de șah, la Șimleu Silvaniei anunțându-și prezența șase delegații oficiale din străinătate: trei din Polonia, două din Ungaria și una din Republica Moldova.

Contact

Email: bathoryfest@gmail.com
Tel: 0744 630 536