Caravana Filmelor TIFF Unlimited ajunge pentru prima oară la Șimleu Silvaniei

Pitorescul orășel Șimleu Silvaniei, din județul Sălaj, devine pentru prima oară gazda serilor cinefile propuse de Caravana Filmelor TIFF Unlimited, pe 24 și 25 septembrie. Serile de film vor începe la ora 20:00, la Cetatea Báthory, iar intrarea este liberă.

Primul film proiectat, sâmbătă 24 septembrie, îi va provoca pe toți spectatorii la o incursiune spectaculoasă prin frumusețile autohtone. România Sălbatică, laureat cu 3 Premii GOPO anul acesta – Cel mai bun sunet, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun documentar – va fi introdus spectatorilor chiar de către producătorul Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va povesti la finalul proiecției cu publicul prezent. Cea mai spectaculoasă producție dedicată naturii din țara este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Țurcan. Piesa centrală a filmului România Sălbatică este completată de vocea Mădălinei Pavăl, o artistă desăvârșită, care a adus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne în muzica mainstream.

Săptămâna se încheie cu zâmbete, duminică 25 septembrie, prin proiecția Dineu cu vecinii de sus, o comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne. Filmul a fost nominalizat la 5 premii Goya și are pe afiș vedete spaniole precum Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young Pope și Narcos) și Belén Cuesta (La casa de papel, Parking).

Program | Cetatea Báthory, 20:00 | INTRARE LIBERĂ

Sâmbătă, 24 septembrie

România Sălbatică | ÎN PREZENȚA PRODUCĂTORULUI TUDOR GIURGIU

  1. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache | România, 123′

Cu: Adrian Titieni

La confluența dintre Carpați, Dunăre și Marea Neagră, se află unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Mărturie stau imaginile surprinse timp de mai bine de 7 ani de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul te va purta timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești. Țara ta, așa cum nu ai văzut-o până acum!

Duminică, 24 septembrie

Dineu cu vecinii de sus

  1. Cesc Gay| Spania, 82’

Cu: Belén Cuesta, Javier Cámara, Alberto San Juan, Griselda Siciliani

Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de deasupra. Salva şi Laura sunt puţin mai tineri şi i-au primit cu braţele deschise atunci când s-au mutat în clădire, dar gemetele constante ce se aud din apartamentul lor a devenit o sursă de tensiune pentru Julio şi Ana. Şi ce nu ştiu cei doi este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

***

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: Banca Transilvania

Cu sprijinul: Primăria Orașului Șilmleu Slvaniei și Asociația de dezvoltare intercomunitară Țara Silvaniei

Recomandat de: Europa FM

Partener media național:  AGERPRES

Partener de monitorizare: mediaTRUST

***

TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) e cinema-ul alternativ de acasă, cu filme independente, premiate, semnate de cineaști care provoacă și te inspiră. Selecția include filme-reper de François Truffaut, David Lynch, Xavier Dolan, Abbas Kiarostami, Claude Chabrol, Stanley Donen, dar și titluri premiate la TIFF sau în alte mari festivaluri. Periodic, cinefilii au parte de surprize: parteneriate cu festivaluri, colecții de interviuri InspiraTIFF, premiere gratuite, teatru și gale live.

Platforma e disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV) și poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual, doar de pe teritoriul României.